De actie 'Hart voor It Heechsân' is geslaagd en intussen is de de AED kast kosteloos geplaatst door Sipke Hoekstra.
Vrijdagavond 7 juni jl. heeft de werkgroep de AED klaar gemaakt voor gebruik. Middels een code kan de AED kast worden open gemaakt en kan de AED gebruikt worden bij een reanimatie.

Stel dat er een reanimatie moet plaatsvinden, dan krijgen de mensen die zich hebben laten registreren bij hartslagnu.nl deze code via een sms. Tevens krijgen zij door waar de reanimatie moet plaatsvinden. Zij kunnen dan zo snel mogelijk de AED ophalen en naar de betreffende persoon toegaan.

In september zijn er maar liefst 3 cursusavonden gepland voor AED en reanimatie. Er hebben zich 46 cursisten aangemeld, waar we erg blij mee zijn. Daarna zullen er meer mensen volgen die zich kunnen aanmelden bij hartslagnu.nl.

Het is belangrijk dat veel mensen de AED kunnen bedienen en durven starten met reanimatie, dan pas heeft de AED ook echt zin op It Heechsân.
De cursisten hebben intussen per mail bericht gehad over de cursus en de groepsindeling. Mocht dat niet het geval zijn, kijk dan eerst even in de reclame/spam map. Zit daar de mail ook niet in, dan graag een mail sturen naar .
De cursus wordt gegeven in De Hege Stins, deze ruimte wordt kosteloos beschikbaar gesteld. Tevens neemt De Hege Stins de stroomkosten voor de AED voor zijn rekening. Buorskip Heechsân heeft er voor gezorgd dat wij flyers en posters voor deze actie hebben kunnen maken.

We willen nogmaals alle donateurs, Sipke, De Hege Stins en Buorskip Heechsân
hartelijk danken!

Namens de werkgroep 'Hart voor It Heechsân',
Nico, Willem, Marit en Sietske

foto AED Hege Stins

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen