×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 78 niet laden
Augustus 2009

Weer meer bootpassanten in de Passantenhaven Eastermar

Na het succes van vorig jaar worden er ook dit jaar weer nieuwe records gebroken. Op 7 augustus mochten wij de 1000e bootpassant verwelkomen in onze mooie haven. Dat is 3 weken eerder dan vorig jaar. Tot nu toe trok de passantenhaven van Eastermar 150 passanten meer dan vorig jaar.  En dan moet het topweekend nog komen. De laatste zaterdag van augustus bruist het dorp van de activiteiten en dat trekt menig bootpassant aan. De passantenhaven dreigt dan 'over te lopen' bij wijze van spreken. Dat is ook niet zo verwonderlijk.  Je legt aan en je bevindt je gelijk midden in het Easterbarren.
Meestal komen de bootpassanten voor de 'weelde van water en wouden', want daar ligt Eastermar middenin. En dat trek menig bootpassant naar Eastermar, waar een vriendelijke ontvangst hen ten deel valt wanneer de havenmeester of zijn vervanger langs komt. Natuurlijk moet er afgerekend worden voor een ligplaats maar de havenmeester en zijn vervanger brengen ook nog iets mee. Wat een ieder natuurlijk nieuwsgierig maakt. Eastermar, midden in de natuur. Dan zorg je ook goed voor die natuur. Zoals het innemen van afvalwater van de boot passanten. Een 'hot item' voor alle pleziervaarders. Bij een overnachting nemen wij kostenloos het afvalwater in. Zo heeft de pleziervaarder er geen hinder van en wordt het milieu gespaard. Voor het volgende seizoen zijn we al weer aan het 'brainstormen' hoe we het onze gasten nog meer naar de zin kunnen maken.
Een zin blijft altijd: 'Wolkom in Eastermar'.
haven_augustus_2009
Havenmeester Albert Kieft

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen