Information
Publisearre: 17 april 2016 | Kategory: De minsken fan
goed doel oprop

Samen tegen Kanker

De reden waarom Tjitske Wijnsma in actie komt is omdat er bij haar borstkanker is geconstateerd. Ze houdt er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan maar de ziekte raakt haar nu persoonlijk en ze ervaart zelf hoe zwaar dit is. Deze ziekte moet de kop worden ingedrukt!

Tjitske heeft contact gezocht met een bevriende dorps- en naamgenote die haar broer heeft moeten verliezen aan kanker en samen zijn ze gaan zoeken naar medestanders die direct of indirect met deze ziekte te maken hebben, of hebben gehad. Binnen twee dagen was er al een groep gerealiseerd: twaalf enthousiaste vrouwen die zich samen sterk willen maken tegen kanker.

Ieder heeft zijn eigen verhaal maar het verhaal van Tjitske heeft de dames doen besluiten mee te doen. Eastermar is een hechte en betrokken dorpsgemeenschap, ons kent ons, medestanders waren dus al gauw gevonden. De groep die zichzelf Believe noemt, heeft zich ten doel gesteld om geld binnen te halen voor het KWF-kankerfonds. Daar is al een succesvol begin mee gemaakt: binnen twee weken zijn al 80 'wenszakjes' verkocht. Hierop kan men een wens of gedachte zetten. De opbrengst gaat in z'n geheel naar het KWF. De organisatie zorgt er voor dat er een laagje zand met een kaarsje in komt. En deze kaarsjes verlichten 's avonds de route waar 24 uur lang gelopen zal worden. Uit ervaring weten ze dat dit een geweldige en indrukwekkende ervaring is. Achter elk kaarsje schuilt een verhaal. Verder zal er een deur-aan-deuractie worden gehouden met roze smulkoeken, het roze op de koeken verwijst naar de kleur van Pink Ribbon.

Tijdens de 24 uurs-loop heeft elk team een kraam, er wordt al druk gedacht aan wat daar als groep verkocht kan worden en de eerste ideeën worden al uitgewerkt. En dat allemaal om er metelkaar voor te zorgen dat kanker in de toekomst een chronische ziekte wordt en dat er geld beschikbaar komt voor betere en effectievere behandelmethodes.

Een gezond en rijk mens heeft veel wensen, een zieke maar één.

kwf webstek

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich:

Werom nei de foarige side

 
 

Foar redakteuren:

Sykje:

Friese tekst vertalen:

Kopieer de tekst en plak deze in de 'Oersetter'.

Eastermar.nl en privacy

Doarpsside Eastermar.nl pleatst 'cookies' foar in optimale wurking en it byhâlden fan de statistiken. Graach jo akkoart!