op 1 september 2012 is er door Albert Kieft meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen Behendigheidsrijden 2012 voor beroepschauffeurs in de categorie bus.

Het evenement werd georganiseerd in Hengelo waar tevens de Scania V8 dag werd gehouden. Het behendigheidparkoers bestond uit 12 hindernissen en een theoretisch onderdeel met 50 examenvragen. De hindernissen moest je binnen 15 minuten hebben overwonnen. Niet met snelheid maar met behendigheid en geduld.

De bus die ter beschikking stond was minstens 15 jaar oud, terwijl er nu in nieuwe bussen bij Qbuzz wordt gereden. Dit was wel even wennen dus.

Op de website www.chauffeursverenigingen.nl staat de beschrijving, scroll op de site dan naar beneden tot aan: download hier de proefbeschrijving voor categorie AB.

In de competitie is Albert Kieft eerste geworden. Na de voorronden gehad te hebben, in oktober 2011, deden er vandaag 12 buschauffeurs aan de wedstrijd mee, waarvan 5 van Qbuzz uit Groningen en Friesland.

Voor de eerste keer meedoen en dan eerste worden en het op moeten nemen tegen collega’s die al jaren en ook internationaal meedoen aan deze wedstrijden is toch zeker een hele eer.

Hierna besloot de organisatie dat er nog een finale gereden moest worden door de nummers 1 en 2. Uiteindelijk werd Albert Kieft hier tweede en verspeelde dus zijn eerste plaats.

NKbehendigheid

NKbehendigheid2

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: