Als we de groei van het aantal bedrijven in het dorp eens onder de loep nemen, is de toename van het aantal 'éénpitters' opvallend. Het lijkt wel een typisch kenmerk voor een Eastermarder om liever eigen baas te zijn. Bij de redactie is bekend dat in de afgelopen tijd zeker vier inwoners van ons dorp de keuze hebben gemaakt om voor zich zelf te beginnen.

Rega Schilderwerken aan de E.M. Beimastrjitte is daar één van. Wanneer u binnenkort eens bij Hotel Meerzigt bent, kunt u het nieuwe interieur van het hotel én de kwaliteit van het schilderwerk van Remco van der Galiën bewonderen.
Pieter Zuidema van 't Wâltsje is een bedrijf gestart in zinkwerk, het aanleggen van leidingen en dergelijke. Zijn specialiteit is het plaatsen van kachels. U heeft zijn bus vast al eens zien staan op de parkeerplaats van de Komerk.
Molle Heidbuurt (Blauhûskamp) heeft besloten om zijn droom waar te maken en zijn vaste baan in te ruilen voor het zelfstandig ondernemerschap. Molle is een veelzijdig bedrijf begonnen. Men kan bij hem terecht voor schilderwerk, timmerwerk en andere onderhoudsklussen aan uw woning. Zijn specialiteit is de montage van keukens, badkamers en het leggen van parketvloeren. En met de zomer voor de deur kunt u ook nog eens steigerhouten meubelen bij hem laten maken. Molle's slogan is dan ook: 'op vele vlakken thuis'.
De nieuwe slagerij van Otte Boersma hoeft eigenlijk niet meer geïntroduceerd te worden. Reeds vele dorpelingen hebben de weg naar de slagerij gevonden. In de winkel aan de Grote Hornstweg is altijd drukte en dat is een goed teken.


De jaarvergadering van de OVE (Ondernemers Vereniging Eastermar) bracht een aardig feit. De vereniging heeft op dit moment een record aantal leden. Volgens voorzitter Jannes Hamstra staat het ledenaantal nu op 39 of 40. Dat is nog nooit zo hoog geweest.

Image
Molle Heidbuurt, één van de startende ondernemers in Eastermar

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: