De lente die binnenkort weer haar intrede zal doen is voor iedereen een mooi jaargetijde, zo ook voor uw AGF (= Aardappel/Groente/Fruit)-specialist. Er komen vele vernieuwde producten beschikbaar die uw AGF-specialist de ruimte bieden om zijn vakmanschap te tonen. Hamstra's Groenten uit Eastermar doet dit onder andere door een ruim assortiment rauwkostsalades aan te bieden. Deze worden allemaal in eigen keuken bereid wat een aantal erg lekkere, gezonde en calorie-arme salades oplevert.

Deze unieke zelfgemaakte ambachtelijke salades leveren veel positieve reacties op van vaste klanten en hebben ertoe geleid dat Jannes Hamstra dit jaar weer meedoet aan de verkiezing ‘Beste rauwkostsalades van Nederland’. Om dit te vieren zal in de maanden februari en maart elke week een rauwkost of salade in het zonnetje worden gezet als ‘salade van de week’.

De jury van de verkiezing zal een onaangekondigd bezoek brengen aan Hamstra's Groenten en Fruit. Vervolgens worden salades en rauwkost beoordeeld op punten als originaliteit, versheid, smaak en presentatie. Na alle deelnemers te hebben bezocht zal de jury besluiten wie er in 2010 aan de haal gaat met de Rauwkostbokaal. Een ding is zeker: Hamstra's Groenten en Fruit maakt een goede kans om in de prijzen te vallen.

De strijd om de rauwkostbokaal wordt georganiseerd door de VAST-groep: een organisatie van zeven toonaangevende groente- en fruitgrossiers in Nederland.

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: