Beste Eastermarders,

Wij zijn Eddy Westra en Esther Hollema en als nieuwe eigenaars van Herbergh de Parel willen wij ons graag aan jullie voorstellen.  

Eddy en Esther

Eddy is 28 jaar en afkomstig uit Oentsjerk. Hij is al geruime tijd werkzaam in de horeca. Zijn carrière begon zeven jaar geleden als rangkelner bij Frouckje State te Ryptsjerk, waarna hij als souschef bij Restaurant de Caracol op Terschelling werkzaam was. Zijn liefde voor Esther deed hem destijds het eiland voor de vaste wal verruilen. Vanaf dat moment ging Eddy aan het werk als chef-kok bij Pépé en Coco in Heerenveen; een paar jaar later nam hij dezelfde functie op zich in het tapasrestaurant Pata Negra in Drachten. Voor de mensen die het leuk vinden om te weten: Eddy heeft ook deelgenomen aan het RTL4-programma ‘Top Chef’, waarin hij de halve finale bereikte!

Esther is 24 jaar en net afgestudeerd als Sociaal Pedagoog. Zij is inmiddels drie jaar werkzaam bij de 'De Swaai' in Beetsterzwaag, dit is een onderdeel van de GGZ & Talant. In haar werk komen verstandelijke beperkingen en een psychiatrisch beeld samen. Maar waarschijnlijk kennen jullie  Esther als Eastermarder, ze is grootgebracht door Sytse Hollema en Heidy Schuurer. Haar beppe Tjeerdsje Hollema woont nog altijd in Eastermar.

In hun privéleven zijn zij beide avontuurlijk en ondernemend van geest. Dit laat zich bij Eddy o.a. vertalen in backpackreizen door Thailand, Cambodja, Laos en Vietnam. Waar Esther zich in Afrika (Burkina Faso) dienstbaar maakte door voor blinde kinderen een oogoperatie te regelen en hen daarmee een toekomst te bieden.

Eddy zal fulltime in de Parel aanwezig zijn, hij neemt de rol van bedrijfsleider/gastheer op zich. Esther zet haar studie voort en blijft werkzaam bij 'De Swaai'. Wel zal ook zij verschillende taken binnen de Parel op zich nemen. "Wat en hoe alles er straks zal gaan lopen is voor ons ook nog een beetje een verrassing. We zijn in ieder geval heel enthousiast en gaan er met veel passie tegenaan!”    
Afgelopen zaterdag is de zaak geopend en de nieuwe eigenaars hebben besloten om de bestaande naam, Herbergh de Parel, te behouden. In de omgeving geniet ‘De Parel’ al enige naamsbekendheid en daarnaast past die naam ook goed bij de nieuwe eigenaars. Voor Eddy en Esther is het belangrijk dat een ieder zich bij hen thuis voelt, gastvrijheid voor iedereen staat daarbij centraal. 

Omdat Eddy zijn huidige werk nog aan het afronden is, kan hij op dit moment maar beperkt aanwezig zijn. Vandaar dat er nu nog een beperkte menukaart gehanteerd wordt. Binnenkort zal hier verandering in komen en mag u smakelijke en nieuwe gerechten verwachten. In de tussentijd bent u natuurlijk van harte welkom voor een drankje, hapje en een gezellig praatje!

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: