Het word tijd dat we ons even voorstellen.
Wij, Klaas en Pauline van Apeldoorn, wonen sinds 1 september 2013 op Snakkerbuorren 6, we hebben het beheren van de groepen accommodatie Kleastermar over genomen van de Fam. Weidenaar.
We zijn afkomstig uit het Drentse land, Exloo, waar we beide apart (in een eerder huwelijk) en samen hebben gewoond. Tezamen hebben we 4 dochters/schoonzonen en 8 kleinkinderen (3 meisjes en 5 jongens) en daar zijn wij natuurlijk een trotse Pake en Beppe van, zoals ze ons al noemen!

Onze "blonde" labrador Atie hoort ook bij ons gezin. Zij is een "afgekeurde" blindengeleide hond. Kom ik gelijk op mijn (Pauline) vrijwilligerswerk. Ik ben ambassadeur van de KNGF geleidehonden (Amstelveen) en dit al vele jaren, vanaf 1989. We hebben een moederhond van KNGF gehad waar we twee nestjes hondjes van hebben mogen afleveren en voed/socialiseer ik de hondjes op voor dat ze naar "school" gaan om het geleide werk te leren. Dat zijn veel hondjes geweest ik ben de tel kwijt! (Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds www.geleidehond.nl.)

Klaas is geboren/getogen van ouderlijk huis uit met auto's opgegroeid (olie in het bloed) dus... van beroep autotechnicus (wellicht is de gele caddy met "uw autotechnicus" al gesignalliseert door het dorp). Klaas was werkzaam bij een auto bedrijf in Emmen. 1 Dec. 2012 is hij ontslagen wegens economische redenen en is toen voor zich zelf begonnen in tweede Exloermond. Dat betekent nu dus een aantal dagen een "paar" kilometers rijden.

In Exloo waren/zijn wij beide bij een folkloristische dansgroep "de Schaop'ndansers" die de Drentse kleding en cultuur uitdragen met veel dans plezier. Waar wij beide, ook al weer heel wat jaren, met plezier dansen en waar wij ons voor inzetten, Klaas is voorzitter en ik ben de secretaresse.
De dansgroep is zeer actief we treden op in binnen en buitenland op festivals, markten,tehuizen enz: www.deschaopndansers.nl.
De dansgroep is de "rode draad " die door ons beider leven loopt, daar hebben we elkaar leren kennen, zijn getrouwd met alle "Schaop'n" aan onze zijde, het is onze "familie"en zijn onze vrienden. Bij de dansgroep danst Ria Hofstra, echtgenote van Evert Hofstra (voorheen ook wonend in Exloo). Evert en Ria zijn resp. broer en schoonzus van de eigenaar van Kleastermar Jan en Ietsje Hofstra.

Mei 2013
Zo kwam de vraag/aanbod; "zou het niet wat voor jullie zijn met de achtergrond van horeca, verzorgende, ondernemen en organisatie ervaring?"
Wij, eerst verbaast, doch blij verrast... we zijn dol op "water"... dat komt goed uit in Friesland!
(Onze hobby is kanoën, op vakantie naar Zweden en Mecklenburg met de kajaks en veel in de wieden/weerribben vertoeft en de "11 Steden" gekanood!)

We zijn toen eerst eens door het dorp gaan wandelen, het pand bekeken, door de omgeving gewandeld en aan het meer gezeten... onze conclusie; wat een leuk dorp, wat een plek... wat een mooie omgeving zo tussen twee meren. Wat wil je nog meer, én een mooi groot pand!
Daar willen we wel wonen en werken!
Vanaf 10 juni, waren we eerst nog aan het heen en weer rijden, aan het werk in het groepenverblijf, nu wonen en werken we definitief hier vanaf 1 september. Nu maken we onze woning ons "eigen".
We hebben al kennis gemaakt met de buurt/vereniging met een gezellig BBQ en met de ondernemers vereniging. We hebben al goed meegekregen dat het dorp Eastermar een "open" en zeer sociaal dorp is, waar men voor elkaar klaar staat en veel organiseert met elkaar.

We hopen nog vele jaren ook hiervan te kunnen deelnemen, wonen en werken in Eastermar!
PS. Het "Fries" moeten we nog leren, maar daar zullen we ons best voor doen!

Bij deze wensen wij iedereen FIJNE FEESTDAGEN en een goed, gezond, gelukkig 2014!

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: