fairtrade

Hamstra’s Groente en Fruit heeft recent het assortiment uitgebreid met allerlei Fairtradeproducten. Daarmee verdient het bedrijf, als eerste in Eastermar, het Fairtradecertificaat. Dit certificaat wordt door de gemeente Tytsjerksteradiel uitgereikt aan bedrijven die aandacht besteden aan eerlijke handel en fairtradeproducten gebruiken of verkopen.

“Eerlijke handel vind ik belangrijk”, zegt eigenaar Jannes Hamstra. “Als je weet wat boeren soms krijgen voor hun producten en voor welke prijs dat product vervolgens in de winkel ligt, dan schrik je daarvan. Ik koop daarom zoveel mogelijk in bij een groothandel waarvan ik weet dat de boeren ook een goede prijs hebben gekregen."

De zaak verkoopt, als één van de eersten in Friesland, al jaren de biologische groente- en fruitpakketten van Odin. Daarnaast verkoopt Hamstra eko-groenten en zuivel en sinds kort dus ook allerlei fairtradeproducten als koffie, thee, chocola, rijst, koekjes en honing.
Hamstra: “De uitbreiding van mijn assortiment met fairtradeproducten vind ik logisch. Een eerlijke prijs betalen is voor zowel Nederlandse producten als producten uit ontwikkelingslanden van belang. Daarnaast merk ik dat klanten bewuster hun producten kiezen en dat fairtrade daarbij een trend is. Daar speel ik graag op in.”

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: