Eastermar feliciteert Kees Meinderts, Christiaan Steijn en personeel

Op de site van de Michelin Guide staat sinds gisteren, 7 oktober 2024, het volgende vermeld:
De Groene MICHELIN Ster onderscheidt chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst. Deze 23 inspirerende en ambitieuze voortrekkers zijn boegbeelden van een duurzame gastronomie.
Restaurant Mearkas is één van die 23 restaurants. En dat, terwijl het restaurant pas sinds mei 2024 open is!

De Groene Ster is toegewezen op grond van het concept van Mearkas:
“Ons restaurant is grotendeels gebouwd met hergebruikte materialen, op een perceel van 2 hectare met een klein voedselbos, waarbij de rest is ingericht op biodiversiteit. De opbrengst uit onze moestuin weerspiegelt de seizoenen en wordt aangevuld met producten van lokale boeren. We streven naar een gezonde balans tussen dierlijke en plantaardige ingrediënten. Onze visie delen we graag met jonge chefs via gastlessen en demo’s, zodat we samen bouwen aan een duurzame toekomst.”

Binnen een jaar na opening zo’n compliment mogen ontvangen, dat is geweldig! Ook als dorp mag je dan een klein beetje trots zijn en heet het vanaf nu EaSTERmar.

mearkas logo

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: