ImageIn het kader van verantwoord ondernemen is Uw groenten en fruitverkoper

 

Hamstra`s groenten en fruit uit Eastermar met alle schakels in de keten, een actie gestart om de helpende hand toe te steken in Zuid Afrika.
De actie voorziet in een financiële bijdrage per verkochte doos Trofee Zuid Afrika druiven, mandarijnen en sinaasappels aan de uMephi organisatie (www.umephi.org ) in Zuid Afrika. Deze organisatie zorgt er op dit moment (middels 26 uMephi Care Centres) voor dat vele kinderen in Zuid Afrika iedere dag te eten krijgen, een dak boven het hoofd hebben en, indien mogelijk, begeleid worden naar een minder kansarme toekomst. Daarvoor gebruikt uMephi Care Centres op verschillende manieren:

 


1. Als huis om kinderen een zo normaal mogelijk leven te bieden waarbij zij in de toekomst deel uit kunnen maken van de normale maatschappij.
2. Als crisiscentra die dienen als opvang-/ voorlichtingscentrum om jonge aanstaande moeders zo goed mogelijk te begeleiden op het gebied van opvang, adoptie, voorlichting etc…
3. Als opvanghuis voor kinderen die speciaal aandacht behoeven zoals gehandicapte en seksueel misbruikte kinderen en HIV-baby`s. Ook worden kinderen opgevangen die geen kans hebben maar in de laatste fase van hun jonge leven waardig begeleid worden.

 


Met een verwachte toename tot ca. 3 miljoen hulpbehoevende kinderen in Zuid Afrika binnen nu en 5 jaar, is financiële steun onontbeerlijk. De opbrengst van deze fruitactie met een hart, zal uiteindelijk heel specifiek terecht komen bij 1 onderdeel van de uMephi organisatie, namelijk het Kyalitsha-project. Dit project voorziet in de bouw van huizen die zorgen voor opvang van kinderen uit de sloppenwijken rondom Kaapstad. De opvanghuizen worden geleid door een echte Vader & Moeder die de opvang in de breedst mogelijke manier bieden; alle zorg die nodig is voor de kinderen wordt hier verleend. De samenstelling in dit huis varieert van ongeveer 6 (terminale) baby`s tot ca. 15 weeskinderen die hier opgevoed en begeleid worden tot weerbare jonge volwassenen.

 

Wij vertrouwen er op dat U deze actie van harte ondersteunt door aankoop van (h)eerlijk Zuid Afrika Trofee fruit.
Indien U los hiervan ook iets wil doneren voor dit goede doel, kunt U dit doen middels de daarvoor bestemde spaarpot. Ook zijn giften van harte welkom via rekening 24.30.74.271 t.n.v. “Take Hands-Vat Hande”te Baarn. De actie loopt door tot November van dit jaar, U kunt via de bij ons geplaatste giraffe de stand van het bijeengebrachte bedrag zien.

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: