×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 88 niet laden

Op zaterdag 12 december wordt er voor de vijfde keer een Snertbarren in Eastermar georganiseerd. De reacties na afloop van de voorgaande edities waren zeer positief en enthousiast en daarom heeft het Snertbarrencomité besloten ook dit jaar weer een Snertbarren te organiseren.

 

snert

Iedereen die snert kan koken of denkt dit te kunnen, wordt uitgenodigd aan dit Snertbarren deel te nemen. Misschien bent u dan wel degene die dit jaar de Snertbarrenwisseltrofee overneemt van de winnares van vorig jaar, Carolien van Herwijnen, en mag u zich een jaarlang de beste snertbereid(st)er van Eastermar e.o. noemen.

De deelnemers aan dit Snertbarren dienen thuis snert te koken en dit voor het Snertbarren mee te nemen naar het Breed. Zij dienen zelf te zorgen voor ‘warmhouders op gas’ voor de snert tijdens het Snertbarren. De gemaakte snert zal door een deskundige jury worden beoordeeld en de bezoekers van het Snertbarren kunnen voor € 0,50 een kom snert kopen van de deelnemers. De opbrengst van de verkochte snert zal beschikbaar worden gesteld aan de voedselbank Smallingerland in Drachten.

De voedselbank is een organisatie van een groep vrijwilligers die zich bezighoudt met: "Het inzamelen van kosteloos ter beschikking gestelde levensmiddelen, om deze kosteloos uit te delen aan personen die onvoldoende middelen hebben om in hun levensonderhoud te voorzien."

Het Snertbarren begint om 17.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Slager Otte Boersma uit Eastermar zal aanwezig zijn met een varken aan het spit, dat tijdens het Snertbarren geroosterd zal worden. Door een groep enthousiaste dames uit Eastermar zullen knakworsten verkocht worden.

Er wordt door de VVV een echte snertwandeltocht van ± 8 km in en rondom Eastermar georganiseerd. U kunt tussen 15.00 uur en 15.30 uur vanaf het Breed hiervoor starten. Deelname aan deze wandeltocht kost € 2,50 per persoon. De Broekophâlders en muzikanten uit Eastermar zullen weer voor een sfeervolle muzikale omlijsting van het Snertbarren zorgen.

Indien u wilt deelnemen aan het Snertbarren, dan kunt u zich vóór 1 december opgeven bij Grientespesjalist Jannes Hamstra, E.M. Beimastrjitte 53 in Eastermar (tel. 0512-471216). Deelnemers aan het Snertbarren ontvangen € 10,00 onkostenvergoeding.

We hopen er weer een gezellig ‘barren’ van te maken, waarbij u allen van harte wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de snertwedstrijd óf te komen proeven van de snertkookresultaten van uw dorpsgenoten.

Het Snertbarrencomité
Jannes Hamstra, Eelke Hoekstra en Bert de Vries

 

 

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen