Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van De Komerk, werden op drie mooie zomeravonden gasten verwelkomd aan boord van de wedstrijdpraam van Errit de Jong. Op 27 juni 2017, 4 juli 2017 en 6 juli 2017 heeft zich een twaalftal Eastermarders uitstekend vermaakt toen op de Leyen ook echt het zeil werd gehesen en de motor het zwijgen kon worden opgelegd. Gedragen door de wind zeilde de praam dankzij haar platte bodem en geringe diepgang ook echt kriskras over de Leyen.  Onderweg vertelde Errit van alles over het praamzeilen. Op een super idyllisch plekje vlak onder de oever opende Errit voor de liefhebbers een fris flesje Beerenburg, die hij serveerde bij een heerlijke snack van droge worst en kaas. Dat maakte de prachtige tocht compleet. Errit zeer bedankt!

Klik hier voor de fotoreportage

praam

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen