Op 1 januari was het weer zover: tijd voor de traditionele nieuwjaarsduik bij 'Paviljoen de Leyen'. Het evenement wordt elk jaar populairder. Waren er vorig jaar 90 helden die de duik aandurfden, dit jaar waren er 110 deelnemers die met een fris windje de Leien trotseerden. Iedereen kreeg een muts en een zonnebril.
Onder begeleiding van een muziekje konden de deelnemers acclimatiseren en onder het toeziend oog van medewerkers van het Rode Kruis het ruime sop kiezen. De honderden kijkers moedigden de helden aan en de diepe klanken van het nummer 'Tsunami' zorgden voor een spannend slotaccoord. Nadien werd er genoten van een kop snert of warme chocolademelk met slagroom.
Het Rode Kruis is alweer geboekt voor volgend jaar, dus iedereen kan zich maar weer voorbereiden op de nieuwjaarsduik in 2016!

Bekijk de prachtige beelden van dit evenement van Saskia van den Berg en Albert Bakker!

Nieuwjaarsduik

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen