De hele dag was het een komen en gaan van mensen die zakken vol kleding brachten. Voor de vluchtelingen in Syrië.
De beelden op televisie van mensen in Syrië op de vlucht voor oorlog en geweld bleven Tine op het netvlies gebrand staan. "Ik woe wat foar dy minsken dwaan", zo vertelt Tine Hoekstra.
Spontaan kwam zij op het idee om zaterdag 6 april mensen de hele dag in de gelegenheid te stellen hun afgedankte kleding te doneren voor Syrië. Tine zocht contact met Stichting Dorcas. Met een huis-aan-huis oproep werd ruchtbaarheid aan het initiatief gegeven. Tine kreeg spontaan hulp van Sjoerdje Wiersinga. Het resultaat mocht er zijn. In totaal werden er 139 zakken met kleding afgeleverd.

Een volle bestelbus van Dorcas bracht de kleding vervolgens naar Drachten. Hier wordt de kleding gesorteerd op bruikbaarheid. Vervolgens worden de kleren naar Andijk gebracht waar het centrale depot van Dorcas is gevestigd. Daarna wordt de kleding in een truck vervoerd naar Turkije, om vervolgens het doel in Syrië te bereiken.

Dorcas 1-259-800-600-80

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen