Eén van de traditionele jaarlijkse hoogtepunten op de activiteitenagenda van Eastermar is het Klompkesilen, georganiseerd door WSV ‘Tusken Mar en Leyen’.

Ook dit jaar weer vond de vrijdag na Hemelvaart bij prachtig weer een krachtmeting plaats tussen onze jeugdige eigenaren van klompkes of drijvend materieel uit de ‘vrije klasse’. Trots zetten om 19.00 uur de eigenaren de door hen zelf (lees door heit of pake) ontworpen bootjes in het water. Maar wat bleek: sinds het uizetten van de wedstrijdbaan was de wind een kwartslag gedraaid! Hierdoor kwam bij de eerste race, die van de vrije klasse, geen bootje over de finish en moest de baan verlegd worden en een herstart plaatsvinden!
Maar toen de race eenmaal hervat kon worden bleek de wind weggevallen. Ons publiek was geduldig en voelde extra lang de spanning wie als winnaar zou finishen. Er waren in totaal 50 deelnemertjes, variërend tussen 2½ en 12 jaar.
IMG_2004-1

De uitslag was (tussen haakjes de leeftijden):

Vrije klasse:

1) nr 33 Ids Jelte Hiemstra (7)

2) nr 21 Janien Kamstra (9)

3) nr 12 Fardau Kooistra (8)

Klompjes klasse:

1) nr 47 Geary Dantuma (11)

2) nr 48 Martijn Huisman (9)

3) nr 25 Laura van Dijk (4)

Mooiste geheel in de vrije klasse: nr. 16 Marije Kramer (12)

Mooiste geheel in de klompjes klasse:  nr. 18 Sjoerd Stougie (6)

Poedelprijs nr. 15 Mathilda Kramer (12), omdat haar mooie bootje 30 cm voor de finish ondersteboven ging

Klik hier voor het beeldverslag

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen