ImageKunstschilder Reinier Knol uit Leeuwarden heeft van 15 november tot 31 december een Thema-expositie van Kerken in Friesland in Galerie de Zandloper te Eastermar. Op deze expositie is een hele serie nieuwe werken van Kerken in Fryslân te zien. Een aantal werken zijn de afgelopen maanden gemaakt en ze sluiten mooi bij elkaar aan. Het zijn ruim twintig kerkgebouwen van Goïngaryp tot Burgum en van Huizum tot Uitwelleringa.

Reinier Knol werkt op een geheel eigen wijze en gebruikt geen penseel. Hij schetst met een tube olieverf en kleurt de werken in met de vingers. Daarna worden de basislijnen opnieuw met een tube of worden ze teruggehaald met een tekenpen. In beide uitvoeringen onstaat een zeer apart beeld van het werk. Op zijn website www.reinierknol.nl kunt u een aantal werken vinden en ook meer informatie over zijn stijl en schilderscarriere.

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen