Eén van de grootste werkgevers uit ons dorp, Bouwbedrijf Swart, heeft op 13 november 2019 de Ondernemsersprijs Tytsjerksteradiel 2019 gewonnen in de categorie midden- en kleinbedrijf. De jury bestond uit een aantal ondernemers, de directievoorzitter van Rabobank Drachten Noordoost Friesland en de burgemeester van Tytsjerksteradiel.

Volgens de jury is het bouwbedrijf sterk in het bieden van een werkplek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het delen van vakkennis. Bouwbedrijf Swart onderscheidt zich voornamelijk door haar rol in de energietransitie en verduurzaming door energieneutrale bouw en het gebruik en inzet van zonnepanelen. Bovendien waardeerde de jury hun rol in de samenleving en in de sector. Bouwbedrijf Swart sponsort vaak initiatieven en evenementen in Eastermar zoals het Spanbânfestival.

winnaar ondernemersprijs t diel

Taeke Offringa en Betty Swart van bouwbedrijf Swart. Foto: gemeente Tytsjerksteradiel

 

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen