Op 28 maart 2013 was het 's morgens een drukte van belang bij Bouwbedrijf Swart. Twee klassen van KBS de 'Reinbôge' uit Burgum kwamen op de fiets naar Eastermar om kennis te maken met het werken in de bouw. Bouwbedrijf Swart was goed voorbereid op deze invasie: drankjes en paaseitjes stonden klaar.
De klassen 8A en 8B, met in totaal meer dan 40 leerlingen, kregen in twee groepen een rondleiding door de werkplaats en het kantoor van het bedrijf. De leerlingen konden ondertussen vragen stellen. Op deze manier leerden de kinderen dat niet alleen timmermannen in een bouwbedrijf werken maar dat er nog veel meer functies zijn.

‘Grutsk’ op zelfgemaakt vogelhuisje
Maar het leukste deel van de kennismaking was wel dat de leerlingen zelf aan de slag konden met het maken van een vogelhuisje. In de werkplaats stond een grote werktafel met hamers, boormachines, hout, spijkers en schroeven klaar, zodat alle kinderen zelf een vogelhuisje konden timmeren. Uiteraard stonden de ‘echte’ timmermannen’ van Bouwbedrijf Swart paraat om hier en daar te assisteren.

Goed geregeld
Leerlingen, juffen en meesters waren erg enthousiast over het bezoek. 'We bezoeken wel eens vaker met de klassen een bedrijf, maar dit was erg goed geregeld, het was zeer geslaagd', aldus de leiding.
Het bezoek stond in het kader van ‘Bouwen aan de Bouw’, een initiatief van de noordelijke werkgevers in de bouw, aangesloten bij Bouwend Nederland en de NVBU. Over enkele jaren verwacht deze sector een flink tekort aan vakmensen. Werkgevers in Groningen, Fryslân en Drenthe ondernemen daarom allerlei activiteiten om jongeren én volwassenen kennis te laten maken met beroepen, opleiding en werk in de bouw.

De Reinbôge op werkbezoek

Meer foto's op www.bouwbedrijfswart.nl.

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen