image036

Alles ûnder ien dak

J.Benedictus, in de volksmond “Koos”, kreeg het ondernemersschap met de paplepel ingegoten. Zijn heit, Jan Benedictus en zijn pake Jacobus J. Benedictus zaten ook al in het vak. Op de foto uit 1920 zit Jan Benedictus op de hondenkar terwijl Pake ernaast staat. De andere foto laat Jan op de bok van de kar zien. Vroeger kregen de klanten op deze manier hun bestellingen thuis bezorgd.

Sinds 1967 was hier de “Garantmarkt”. Maar dat was niet alles, want boven de supermarkt was namelijk nog een handel, hetgeen een bord aan de gevel aangaf: “Antiek Oer it Ketting”. De zolder boven de supermarkt herbergde namelijk de hobby van Koos: Spullen uit grootmoeders tijd, waarin je heerlijk rond mocht sneupen als je het achter in de winkel even vroeg. waarin je heerlijk rond mocht sneupen als je het achter in de winkel even vroeg.

schoonvader benedictus

November 2000 is het pand overgenomen en is het een Troefmarkt onder leiding van marco Land.

Update 2021: In 2006 kwam de 'doarpssuper' in handen van Sjouke en Sippie Wijnsma, bekend van de plaatslijke bakkerij destijds.
De winkel heet vanaf dat moment Alles ûnder ien dak. De supermarkt en 'winkelman' Sjouke komen regelmatig in het nieuws. In 2020 werd de winkel uitgeroepen tot 'Earste folslein Frysktalige supermerk'.

 

Ek nijsgjirrich: